Publicerad i Stockholmsmagasin Värmdö  1/9-17


Publicerad i tidningen Kids & Family  1/3-17


 

Publicerad på Breakit: “Veckans break” 21/1-17,  -läs artikeln här


Publicerad på Breakit: Viggo Cavlings krönika 16/12-16 – läs artikeln här


Publicerad i MåBra 8/12-16 -läs mer här

 


Pressbilder: Flickr – Pyzzle it!


Pressmeddelande:

De vill förändra leksaksindustrin. Först ut är en app där barn skapar sina egna armband som går att beställa hem.

(STOCKHOLM 24 sept 2018)

Idéen föddes i familjen Grahns pysselrum. Barnen målade om leksaker, sydde nya kläder och pysslade smycken. Barnens produkter blev personliga, de blev stolta och uppskattade produkterna mer.  Barnen använde också appar där det skapade kläder, figurer och smycken.  ”Alla produkter till barn borde kunna designas av barnen själva i kreativa appar och gå att beställa direkt i appen av föräldrarna. Vi kan hålla lager med alla delar, tillverka vid beställning och skicka hem!” tänkte Therese.

Hela familjen blev lyriska över idéen, skrev affärsplaner, började skissa på appar och till slut sade Therese upp sig från jobbet för att förverkliga idéen på heltid.

Idéen fortsatte att spira i pysselrummet som delvis byggdes om till kontor där barn från området sprang in och ut, testade pappersprototyper, ritade, designade och kom med idéer samtidigt som utvecklare och designers anlitades.

”Utan den ständiga närvaron av barn så hade spelet och produkten varit en helt annan. Barn är kreativa och vet vad de vill ha. Så fort jag kommit med en idé som de inte gillat så har jag lyssnat. Många funktioner i appen har kommit från barnens idéer”, säger Therese.

“När man designat nåt själv så är man stolt över det, vill vill använda det ofta och ha det kvar länge. Så bra kvalitet har varit viktigt. Ofta har vi tidigare köpt en massa leksaker som barnen efter en tid tröttnar på och som då blir liggande i någon låda. Men när barnen själva varit med och skapat produkten så får den ett annat värde för både barnen och föräldrarna.”

“Även kvalitet på pärlorna är avgörande för barn. Vi föreslog först färgglada pärlor i silikon men där blev vi helt nedröstade. Riktiga glaspärlor vill barnen ha med så mycket reflektion av ljus som möjligt, lite diamantliknande. Tjejer och killar har varit övenens om allt sånt, säger Therese. ”Det ska glittra, det är ju därför man har smycken”, som en kille sa.

Om appen Pyzzle Bracelet.

Det är en kreativ app där barn skapar berlocker av egna foton, gjuter, slipar och färglägger glaspärlor som de sätter ihop till armband.

Allt barnen skapar i appen går att beställa av föräldrarna genom ett säkert betalsystem.  Armband och berlocker sätts ihop i Sverige. Priset för ett armband inkl leverans: 89 kr.

Appen är gratis att ladda ned på App Store och är framtagen för barn i åldrarna 4-12 år.

Den inledande rösten i appen är från grannbarnen i området som ropar ”Pyzzle it!” inspelad med en iPhone på gården.  Allt i appen är testat hundratals gånger av barn och de spelar fortfarande ofta spelet som de varit med och tagit fram.

Planer framåt.

Nu när vi laserat vårt första app, testat den på den Nordiska marknaden och fått fram statistik så är vi redo att skala upp. Vi kommer ta in kapital för att lansera appen i fler länder och ta fram fler appar.

”Vi har fått fantastiskt fin respons på vår affärsidé och kommer släppa många fler appar där barn kan skapa leksaker.  Varför ska leksaker designas av vuxna, ofta stereotypa leksaker stöpta i en och samma form, när barnen själva är de som är mest kreativa och bäst vet vad de vill ha”, säger Therese.

Om grundarna.

Bolaget ägs av Therese och hennes man Fredrik. Therese kommer senast från Telenor där hon var Key Account Manager och kommer från en entreprenörsfamilj där hon har byggt upp, lanserat och marknadsfört ett varumärke med mobiltillbehör. Fredrik har stor erfarenhet av att starta och driva bolag. Han jobbar i dag på PlayAd Media Group, ett techbolag för videolösningar, som han grundade tillsammans med två vänner. PlayAd Media Group har i dag drygt 40 talet anställda i Norden.

Om Pyzzle it AB.

Pyzzle it AB grundades 2014 av Therese och Fredrik Grahn. Bolaget skapar appar där barn, på ett lekfullt sätt kan designa sina egna armband och på sikt även leksaker. Produkter som skapas i apparna kan köpas och beställas hem.

Pressbilder: Flickr – Pyzzle it!

För mer information kontakta:

Therese Grahn, VD och Grundare
therese@pyzzleit.com